Jdi na obsah Jdi na menu

20. Day - Atascadero - Seaside

20. Day Atascadero  Monterey

Bizoni v Tichém oceanu

9.10.2011
Ráno bylo těžké. Večer jsme probírali všechny zážitky a bylo jih tolik, že Jarin musel vše konzultovat až do 2:00 AM. Zato ráno mu moc do řeči nebylo
Ranní návštěva dealera Halley Davidson v Atascaredu proběhla v duchu nákupní horečky… a aby také ne, ve státech je zboží HD cca o 50% levnější než v ČR a tak jsem vyznavače značky HD nechali hodinku utrácet, následovalo společné foto s majitelem a popřání šťastné cesty…..
Vyrážíme po California No.1…. další intenzivní zážitek, silnice vede 100mil okolo pobřeží Pacifiku. Nadmořskou výšku 0m na mořem, střídají pohoří s vysokohorskou silnicí která je „pověšena“ na oceánem…. scenérie která se nedá popsat… ta se musí zažít. Na jednom z mnoha odpočívadel zastavujeme a jdeme okusit vody Pacifiku…. po té, co zkoušíme teplotu vody, jednohlasně dáváme mandát Jirčákovi, který se na koupačku v oceáně neskrývaně těší. Představte si…. ladné křivky Jirčákovi se rozbíhají a pomalu nabírají první vlnu oceánu, druhou, třetí…jeho vypracované tělo (celý Mitch Buchannon) překonává 3metrové vlny…. V tu chvíli kdy se poprvé potápí do hlubin oceánu… voda začíná přepadat přes okraj moře a je vyhlášen stav ohrožení pro hrozící tsunami….  No tak ne, dost srandy… Jirčák se proplaval, byl krapet zmrzlej, aby taky ne voda měla cca 17°C, ale to mu nevadí. V zápětí nasedá s ostatníma Bizonama a pokračují po silnici No1 do města Seaside kde je celá výprava ubytována.
S večeří se nechceme zdržovat a proto zavítáme do první restauračky kterou potkáváme….. a to byla trefa
Opět následuje další intenzivní zážitek…. který nebyl plánovaný. Vcházíme do hospody a už u vchodu je jasné, že jsme s naší barvou pleti vlezli do „špatnejch dveří“… hospoda byla totiž Mexická, ale ultra Mexická.  Žádný turista, pouze místní domorodci, všude Mexikánci s kloboukama na hlavě, kteří slaví nedělní odpoledne…. Místní kapela (samozřejmě Mexická) oblečena do místních „krojů“ baví celou hospodu a podávají pro nás neznalé neuvěřitelný muzikantský profesionální výkon – bomba. Všichni tří sníme výborný Rib Steak (jen celá hospoda na nás pořád exoticky kouká), rychle zaplatíme a ve večerním příšeřím odcházíme zpět na hotel – živy a zdrávy – zázrak.
Zítřejší den je posledním dnem, kdy budeme vodit naše plechové oře až do San Franciska… ale to až zítra…..
 
Najeto  164mil….. slunečno 25°C
 

Náhledy fotografií ze složky Den 20. Atascadero - Salinas