Jdi na obsah Jdi na menu

Kdo jsme?

Moto Bizoni jsou parta kamarádů z Jižních Čech, které spojuje nadšení pro jízdu v jedné stopě.

Naše banda se formovala postupem času, kdy někteří z nás vyměnili Jawy a ČZety na kterých „krosili“ od útlého mládí, za motorky dovezené ze zahraničí. Ve stejnou dobu začínají v ČR první moto srazy a zároveň nutkání je navštívit. Na přelomu milénia začíná parta lidí okolo Milošáka navštěvovat motorkářské akce a zároveň senetopyri-v-akci.jpg rodí první název klubu a to „Netopýři“. Na stvrzení toho že to členové myslí vážně, si nechávají vytetovat netopýra. Byla to doba nezapomenutelná, kdy Milošův „předkoplý“ Intruder 1400 vyhrával soutěže o nej moto na srazech, všichni měli obrovskou žízeň a moto srazy byly jenom pro ortodoxní jedince.                  logo-motobizoni-bez-okraju-jpg.jpg

V roce 2005 přichází velké rozšíření o nové členy moto party a otázky co dál...., postupně přebírá pádlo celé bandy Jarin a začíná se mluvit o novém názvu.

Moto Bizoni - SINCE 2006

08178.jpgV roce 2006 je na světě nový název Moto Bizoni. Následují webové stránky a logo. Od roku 2007 jezdí Moto Bizoni pravidelně na několik moto srazů a jejich počet atakuje hranici 30ti členů. Na srazech se Moto Bizoni nebojí vítězit v soutěžích jako je "kombajn", "páka"... :-) nebo nastupují ve finále soutěže o přetlačování, kdy Sumec s Jarinem bojují do konce svých sil a oba dva soutěžící přicházejí o zadní pneu :-)

Moto Bizoni si pohrávají s myšlenkou strávení několika dní v sedle po vlastech Českých a Moravských a tak se také děje. Za zmínku stojí tří denní putování okolo Vltavy s názvem Vltava Ride, která se stává pro Moto Bizony akcí, kterou navštěvují každý rok.

V roce 2008 zkoušíme první zahraniční cestu na  Rakouskou GrossGlocknerStrase. Vracíme se uchváceni z rakouských Alp a rok poté, už vyráží velká část Moto Bizonů znovu. Od tohoto data můžeme konstatovat, že trávíme svoji letní dovolenou na dvou kolech. V roce 2010 zavítáme do italských Dolomit, kde trávíme necelý týden. V průběhu několika let řady Moto Bizonů řídnou a zůstává jenom "věrné jádro".

Sen asi každého motorkáře je projetí matky všech cest, Route 66. Tento sen3_logo.jpg se nám splnil. V září 2011 sedáme do letadla a druhý den přistáváme v Chicagu…… zaživáme nezapomenutelných 23 dní v sedle Harley Davidson a projedem přes 6.000 Km a 11 států přes USA po historické Route 66.

Jako vzpomínku na nezapomenutelnou cestu natáčíme cestopis, píšeme knihu a máme několik veřejných prezentací pro moto a auto kluby.

Od roku 2008 Moto Bizoni pravidelně cestují po Evropě a mají za sebou zdolání italské horské meky Passo de Stelvio 2.758m, francouzského vrcholu Col De L´iseran 2.770 m, chorvatskou jadranskou magistrálu, hory v Bosně a Herzegovině, rakouský Grossglockner Hochalpenstrasse 2.571m, slovinskou Krajanskou Goru, slovenské Tatry, německé Alpy,  Rumunský Fagaraš, Transalpinu, Gernik.....  a v Evropě projeto přes 13 zemí....

 

V roce 2015 proběhl upgrade webových stránek motobizoni.cz a o rok déle upravujeme logo a řadíme se mezi "kolečkové" moto kluby bez MC ambic a budujeme klubovnu.

01-logo-final-2016.jpg

V roce 2018 nám hudební skupina Fresh Band z Tábora píše a nahrává bizoní hymnu. A v roce 2019 je k ní udělán klip.