Jdi na obsah Jdi na menu

15. Day - Kingman - Las Vegas

15. Day Kingman  Las Vegas

 

Viva Las Vegas – město hazardu…

Ráno raníčko stádo Bizonů vstalo,
své železné oře osedlalo.
 
A užžžžž jedeme, po krátké zastávce na snídani v Kingmanu pokračujeme několik posledních mil v Arizoně pře krásné pohoří s vrcholem Sitgreaves pass ve výšce cca 1200m nad mořem a to je na Arizonu docela dost. Ještě před tím zastavujeme u stylové benzínové pumpy kde se nám naskýtá neuvěřitelný pohled na cele pohoří. Cestou nafotíme několik místních obydlí a přijíždíme do vesničky Oatman.
Tato vesnička je jedna z nejstarších se dochovaných vesnic na celé trase R66. Nyní funfuje spíše jako skanzen a místo kde si turisté mohou poměrně dobře „zašopovat“. Vesnička je známá svoji všudypřítomnosti oslů kteří dokáží místní komunikaci znečistit takovým způsobem, že se trusu jen těžko vyhybáte. A to se stalo osudným, vedoucí dvojici na BMW 1200, kdy Jirka a Markéta, v dobrém úmyslu nešlápnout do hovna, popojíždějí o kousek dále a při zastavování moto jim baworák padá k zemi….nic hrozného se nestalo bago bez škrábanců a stejně na tom byla i posádka.
Při výjezdu z Oatmanu začíná pršet a to dost, nasazujeme nepromoky a až na hranice s Kalifornií krásně prší…. No zas tak krásný to pro motorkáře nebylo
Na Kalifornských hranicí nás celník v šortkách pouští do našeho předposledního státu který hodláme na trase R66 projet.
Po překročení hranic nás čeká polopouštní krajina, v které je normální teplota v tomto období okolo 45°C… no jo to by nebylo nic nenormálního, že přitahujeme anomálie…. Za nás v poušti prší, a je 18°C, z čeho mají radost hlavně místní a mi už méně.
Cestou nás turisti fotografují a natáčejí s námi videa a hrozně se diví, že jedeme z Chicaga… že to musí být prý pěkná štreka.
Okolo 16:00 se nám v poušti otevírá neuvěřitelný pohled na město které je jakoby vytržen z pouště – Las Vegas.
A o tom jak jsem si půjčili Ford Mustang 5,2l a prometali kasína… o tom až zítra..
 
 
Najeto 190 mil….. déšť 23°C
 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Den 15. Kingman - Las Vegas