Jdi na obsah Jdi na menu

12. Day - Gallup - Flagstaff

12. Day  Gallup  Flagstaff

Arizona – prekonano 2000 mil (3200 km)

1.10.2011

Ráno koukneme z okna a je zamrzlé sklo…… no tak ne, ale moc k tomu nescházelo, bylo 8°C – takže káva, teplé doplňky, úsměv na tváří a hurá do Arizony.
Abychom se s časovým posunem dále nesrovnali, tak si čas posuneme ještě o jednu hodinu zpět, tzn. -9 hodin oproti středoevropskému času.
Okolo 10:00 přijíždíme do ochodu s indiánskými předměty YellowHorse a kocháme se malbami které zde zanechali naši předkové…. no naši asi ne
Na pumpě kupujeme freon ve spreji – to se nám v Evropě nepoštěstí…a opravujeme v doprovodném voze klimatizaci.
Dalším cílem naší cesty je Petrified Forest National Park – Přírodní scenérie pitoreskně barevných skalních útvarů + hromady zkamenělého dříví okolo, to jsou hlavní poznávací znaky tohoto parku. Další dnešní zastávky byl originální Wigwam Motel v Holbrooku, letitý reklamní billboard z králíkem či roh ulice ve Winslow, známý z písně Take It Easy od The Eagles. Ve městě Winslow bala klasická přehlídka amerických bouráků…..nádhera.
Cestou na motel přichází bouřka a nebyla lecjaká…. Potkala nás na dálnici… moc příjemný zážitek… Interstate, rychlost max. 50 mil/hod v levém pruhu a do toho v levém pruhu americký truck jeden za druhým, ještě teď se sušíme …
 
Noc trávíme v arizonském horském středisku Falgstaff a zítra ráno vyrážíme na celodenní výlet do Monument Valley – hariky necháme doma a povezeme se přes 300 mil autem..
 
Najeto 216 mil….. slunečno 28°C, přeháňka
 

Náhledy fotografií ze složky Den 12. Gallup - Flagstaff