Jdi na obsah Jdi na menu

08. Day – Oklahoma City - Amarillo

 8. Day-Yukon Amarillo

27.9.2011

BigBossBisons a jeho nemocný HD
 
V 8:30 startujeme naše motorové oře a vydáváme se na dnešní štreku.Tentokrát máme před sebou jeden z nejdelších přejezdů a to – 276 mil (444km). Po všechny kteří se říkají, že za jeden den najeli více km…. no to my taky, ale R66 je silnice která se nechá přirovnat našim silnicí 2 a 3 třídy…. A proto, žádná procházka růžovým sadem… vlastně projížďka po dálnici
Projíždíme krajinou která postupně ztrácí zelenou barvu a mění na položluté pastviny a pole.
Místní farmáři se převážně živí rostlinou a živočišnou výrobou.
První zastávkou dnešní dne je Express Clydesdales renč. Nejuznávanější farma, která stojí na několika stech hektarech, zabývající se chovem speciálních tažných koních, které můžete vidět při dostavníkových přehlídkách po celém USA. Tyto koně se dožívají max. 20 let a váží neuvěřitelných 1000 kg (to by měl Čadil radost)
Další zastávkou ve státě Oklahoma je Muzeum Route 66, kde shlédneme celou expozici, zakoupíme několik upomínkových předmětů a jéééédeme dál….
Welcome in Texas…. okol nás probíhá krajina kde se pasou býci a stříká ropa z vrtů, které tvoří značnou část živobytí místních obyvatel.
Cca 50 mil před naší dnešní cílovou destinací Amarillo zkouší jeden s HD co naše výprava vydrží…..
To si to takhle jedu (Jarin) a najednou malé škubnutí v motoru…… říkám si to je v pohodě asi nějaké smítko v benzínu, cca 5 min škub, škub, škub, škub a ještě možná víckrát, všechny budíky na mě blikají SOS, rádio nehraje, padají otáčky, sám se přidává plyn….  Už je mi jasné, že harikovi něco schází… snažím celou kolonu předjet ale se škubajícím HD to jde celkem špatně… podařilo se a celá výprava zastavuje.
Přichází identifikace závady. Nastupují dva odporníci na slovo vzatí Pítrs a Štefan…… je to v prde…
Stojíme v Texasu mezi rančema 50mil od civilizace, vlevo býci, vpravo ropné vrty…. a HD které nejede…. Vyzkoušeli jsem vše co víme, že je pro HD slabší stránkou, ale vše z běžných závat to není…. Co takhle vyměnit baterku z jiného mota, třeba se vysypala……. Bingoooo baterka je out. Voláme Martina, který zrovna vyřizuje něco u dealera  HD v Amarillu… a pak je to rychlí…. nová baterka, montáž, cvičný start… uf snad už to bude dobrý. Tímto BigBossBisons děkuje všem za psychickou a technickou podporu, bez které by stál v Texasu ještě teď.
Vzhledem tomu, že nás porucha stála 2 hodiny času, pálíme po Interstate do Amarilla – to jsem si nemyslel že HD umí i 100mil v hodině.
Po dojetí na stylový Texaský Motel, sedáme do nejznámějšího steak hausu v Americe – The Big Texan Steak Ranch……. A zažíváme absolutní obžerství, dáváme si 0,5 kilový steak a Vážení lepší jsme v životě neměli….. absolutní gurmánský nepopsatelný zážitek.
Dvojice jedoucí R66 v cabrio (Jirka, Fanda) se pokoušejí sníst 2kg steak…. Po hodině trápení snědli skoro 2/3 – velká gratulace… no nic musí trénovat na příště
A mi jdeme trénovat spánek ať zítra můžeme zase kousek popojet….
 
Najeto 275 mil….. pařák, slunečno 32°C
 

Náhledy fotografií ze složky Den 08. Oklahoma City - Amarillo