Jdi na obsah Jdi na menu

06. Day – Lebanon - Tulsa

6. Day Lebanon Tulsa

06 – Lebanon - Tulsa

25.9.2011
 
Velká zdravice z USA do ČR.
Dnešní den byl velmi specifický (tak jako každý jiný). Pro motorkáře krásná projížďka při které jsme najeli 276 mil (441 km) – zatím žádná únava.
Jako každé jiné ranko, si dáváme něco málo do žaludku. Zastavíme u Steak and Shake ve státě Missouri. Přinášejí míchané vejce, slanina a oproti včerejšku poměrně svižná sevírka…
Projíždíme ve 12°C okolo mnoha benzínových pum na Route 66 které tvoří historickou kulisu silnice ze které v současné době zůstalo pouze několik úseků které jsou autentické s dobou „výroby“. Míjíme krásné letní kino, které, jak jinak, než po americku, přijíždíte na parkoviště, kde ladíte v autě 105,6 FM a máte neskutečnou „privátní“ podívanou s vlastním zvukem….
Další zastávkou jsou 4 Women on the Route 66 – a to už jsme se statě Kansas kde Route 66 měří pouhých 13mil. Na tomto podniku je zajímavá „zrezlá kára“ – Burák jméno mé, která byla inspirací pro režiséra filmu The Cars.
Atrakce č.1
Několik mil za 4 dámami na Route 66 přichází první atrakce dnešního dne…..pooooozor přijíždí Pítrs…. no přijíždí asi moc silné slovo…. spíše tlačí J. Do vysílaček doprovodných vozidel se ozývá „Máme poruchu odstav kolonu na nejbližší pumpě“ V obličeji červený Pítrs, se slovy tohle by „japonec“ nikdy neudělal pozvolně chcípá svého HD…. No prostě ta mrcha s Milwaukee nejede. Po krátké době identifikuje sbor HD odborníků kde je problém… a přichází chvilka při které může Pítrs zúročit své dlouholeté automechanické zkušenosti a zamachrovat před celou výpravou… a spolu se Štefanem se také stalo. Rukojeť plynu byla opravena Harik vrčí a jede se dál…. Hurááááá
Po 12 hodinách v sedle parkujeme u „Modré velryby“ – další s atrakcí R66.
 
Atrakce č.2
Opět je za jedničku mr.Pítrs – oznamuje nám, že už neudělá ani foto… odešel mu objektiv… tak odpočívej v pokoji…. už ani foto v USA, naštěstí máme všichni dost aparátů na zážitky můžou zůstat zdokumentovány.
 
Atrakce č.3
Aby toho dnes nebylo málo… Po přejezdu do státu Oklahoma, poprvé exceluje Jirka a nechá nás v úžasu….. Na parkovišti parkuje, skoro stojí na místě, v tu chvíli mu podjíždí přední kolo u HD Electra Glide a padá a padá  k zemi. Všichni na parkovišti rozvibrují bránici a ti pohotoví mu běží pomoci postavit HD na kola a není to žádná sranda 370 kg je 370 kg, a však silák Jirka to zvládá sám (večer na hotelu fňuká, že ho bolí rameno... po kratonu piv už ho nebolí nic). Žádná újma na zdraví a ani na stroji, ale opakovat to prý už nebude…. Tak uvidíme jestli nekecá.
 
Najeto 276 mil….. slunečno 27°C
 

Náhledy fotografií ze složky Den 06. Lebanon - Tulsa