Jdi na obsah Jdi na menu

19. Day - Los Angeles - Atascadero

19. Day Los Angeles Atascadero

Kalifornská No.1 – Pacifik Highway

8.10.2011
Z Los Angeles se vydáváme do San Franciska po pobřežní silnici č. 1 - Pacific Highway.
Po včerejším večeru který byl v LA poněkud bujarý (a který večer nebyl?)  ráno vstáváme do 25°C a startujeme naše HD. Po výjezdu z podzemních garážích je jasné, že bujarost včerejšího večera přerostla rozumnou míru u Martina (president) a proto přenechává řízení svého modrého HD Štefanovi, který se rád ujme řízení a celý den harika vodí.
Čeká nás den který je takzvaně transportní. Před sebou máme cca 250mil které vedou okolo Tichého oceánu… je to krásný pohled (něco podobného jako Jadranská magistrála v Chorvatsku – akorát o trochu větší ). Projíždíme krásnou hornatou krajinou, která probíhá okolo No1. Oceán máme pořád po levé straně a projíždíme surfařskými centry Santa Barbara a dokonce potkáváme Santa Clause – nejede na saních ale my jím projíždíme – je to malé přímořské městečko. Silnice No.1 se stáčí více do vnitrozemí a to nám přináší další, především gurmánský zážitek….. zastavujeme u pole… no vlastně u lánu (takové větří pole)… s jahodami… následuje ochutnávka…a světe div se… chutnají stejně jako v ČR.
Po 6:00PM projíždíme serpentýny a klesáme do cílové destinace Atascaredo.
Večer se postupně dostáváme na nostalgickou notu a snažíme se tuto pochmurnou Jirčákovu náladu spravit trochou Jacka Danielse a jdeme spát.
 
 
Najeto  254mil….. slunečno 25-30°C
 

Náhledy fotografií ze složky Den 19. Los Angeles - Atascadero