Jdi na obsah Jdi na menu

14. Day - Grand Canon - Kingman

14. Day Grand Canon   Kingman

3.10.2011

Grand Canyon-Extáze emocí
Dnešní den byl plný překvapení.
Prvním překvapením bylo to, že někteří z Bizonů vstávali s bolavou hlavou, ale to po tom co včera zkonzumovali, pro mě překvapení není.
Druhé překvápko byla nálož najetých 293mil (471km) a od kud kam jsme jeli.
Vzhledem tomu, že máme před sebou velmi náročný den (a jak se dozvíte dál, byl náročnější než jsme předpokládali). Vyjíždíme v 7:30 z Flagstaffu. Na start dnešní etapy nás ráno vyprovázela paní Sharlene Fouser z arizonské asociace Route 66.
Třetí překvapení - z Flagstaffu jsme spěchali rychle do Grand Canyonu, podívat se na největší díru na světě – i Pítrs tvrdí, že takhle velkou díru ještě neviděl … a to je co říct . Někteří z nás investovali do výletu vrtulníkem. Nevím jak to popsat… extáze emocí. Pětačtyřicet minut dlouhý let který je pro mě absolutně neopakovatelným zážitkem který se vryje na dlouho do paměti. Pilot Jerry (naštěstí bez Toma)  nás bavil celou cest, nejenom mluveným slovem, ale i „psími kusy“ která s vrtulníkem společnosti Maveric dělal.
A pak arizonská klasika: Návštěva městečka Seligman, kde se, podle legendy (ale i dle výzkumů seriózních historiků), započala nová éra Route 66. Po výjezdu z místního fast foodu, Fero neudrží motorku na štěrku a elegantně pokládá svůj stroj… v tu chvíli přibíha skupina japonských turistů a pomáhá mu HD dostat zpět na 2 kola…. vypadalo to jako když bába tahala řepu …
No a nakonec nádherný stodavacetikilometrový úsek do Kingmanu, považovaný za jeden z klenotů původní Route 66. Po zastávce v jednom z obchodů startuje majitel obchodu svoji odtahovou z 50tých let a vede naší kolonu několik mil…. to je správná jízda po R66!
Čtvrté překvapení – v tomto 120ti kilometrovém úseku jsme ze začátku vjížděli do 30°C pařáku, postupně se počasí ochlazuje a začíná pršet, pršet hodně, průtrž mračen, vichřice a chcanec jako sviňa…. Říkáte si, že už nic horšího přijít nemůže?.... Ale může…..pozor v hlavních rolích přicházejí kroupy – během čtvrthodinové průtrže krup, se na silnici tvoří 5cm souvislá vrstva a my se snažíme jet po „zamrzlém rybníku“ – pokud Vás napadá proč jsme nezastavili třeba po nějakým mostem…. tak to bych vám chtěl mimo jiné upozornit, že v místní stepy nepotkáte 80 mil ani odbočku, natož most
Po 20:00 hodině přijíždíme za tmi k Motelu6 ve městě Kingman. Chvilku před námi odbočuje k motelu Jirka (HD Praha) nestíhá dobrzdit a posílá harika k zemi….hrůzostrašný pád dopada neuvěřitelně dobře, Jirka se zvedá… a je zdráv…na HD je nepatrný šrám…. Vše OK – zaplaťpánbůh.
Zítra se těšíme do Ls Vegas, již máme zamluvené půjčení Ford Mustang Fabrik 5,2 l – tak jdeme spát, ať můžeme zítra poznat zase kousek Ameriky.
 
Najeto 293 mil….. polojasno 25, přeháňka, kupobití
 

Náhledy fotografií ze složky Den 14. Grand Canyon - Kingman