Jdi na obsah Jdi na menu

09. Day – Amarillo - Santa Rosa

09 Amarillo -  Santa Rosa

28.9.2011
Mexico, Mexico grande Tequila
 
Budíček a vstávááááme….
Ráno nás na parkovišti čeká Bob "Crocodile" Lile, texaský aktivista Route 66, jinak také průvodce, nadšenec a galerista.
Krokodýl protáhl naši grupu amarilským městským úsekem Route 66 (velmi působivé) a nakonec nás zavedl do starého nákupního centra, kompletně přestavěného v umělecký ráj.
Tomu nebudete věřit: jako kdyby celou (třeba) brněnskou Olympii někdo proměnil na komplex, napěchovaný uměleckými galeriemi všeho druhu. Jedna vedle druhé.
Okolo 10:00 přijíždíme k jedné z největších atrakcí na R66-Texaský Cadillac Ranch. V 70tých letech napíchal místní zbohatlík 10 cadillaců do země a v USA z toho mají velké divadlo…. Místní sprejeři je jednou za čas „nově ozdobí“ a současný nános barvy je několik cm….
Crocodile nás pak doprovodil od Cadillac Ranche až k Midpoint Cafe v Adrianu, kde se nachází geografický střed Route 66. Od tud je to předně 1139 mil do Chicaga a 1139 mil do Los Angeles.
Po několika mílích je to už jen kousek do Nového Mexika. Světe div se, vjíždíme do země kde se poměrně zásadně mění ráz krajiny…. postupně vjíždíme do stepi a zeleň nahrazuje písek. Cestou potkáváme vlak který nás hlasitým houkáním zdraví… snažíme se spočítat vagóny, ale dochází nám číslice…. vlak má cca 3míle.
V Santa Rose, přespáváme dnes i my. I tady mají výborné automuzeum a tak pořizujeme několik foto a jdeme do hajan
 
Najeto 194 mil….. pařák, slunečno 44°C

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Den 09. Amarillo - Santa Rosa