Jdi na obsah Jdi na menu

04. Day - Springfield –St. Louis

 4. Day  Springfield –St. Louis

04 – Springfield – St.Louis

23.9.2011
Ráno bylo těžký. Před půlnocí předchozího dne přišlo seznamování s dvěma příjemnými obyvateli USA. Jako první jsme se seznámili s Jackem Danielsem a hned po něm přišel Jim Beam oba dva se vnutili pro američany v normálním 1,5 litrovém balení.
Tak trochu musel zbytek výpravy na MotoBizony ráno chvilinku čekat – to bylo kecůůůů
Po prvních několika mílích přijíždíme k zajímavému místu jménem Rabit ranch. Na jedno místě uvidíte spoustu králíků, zrezlejch vraků a bláznivého prodavače.
Další míle nás vedou k řece Mississippi. Cestou je znát, že je řeka hodně blízko. Hned po zastavení u mostu „Old Chain of Rocks Bridge“ který v polovině předěluje stát Missouri a Illinois začíná pršet. Po krátkém americkém lijáčku a několika fotkách uprostřed dvou států přestává pršet a my vyrážíme do St. Louis (někdy také Saint Louis) je americké město, druhé nejlidnatější ve státě Missouri. Podle údajů z roku 2004 má 343 000 obyvatel, spolu s předměstími (Metropolitní oblast Greater St. Louis) však 2 603 000 obyvatel.
Po vystání fronty na místní atrakci - Gateway Arch přicházíme k detekčním rámům a kontrole, která stejně jako na letišti dopadá tragikomicky a bavíme dalších 100 lidí kteří čekají. Ve zkratce – motorkáři, spoustu kovu v botech, páscích, bundách, kapsách, helmách…. Černoch který nás kontroloval, nevydržel psychický tlak čekající fronty a pouští nás i přes obtěžkání kovem…..
Před vlezem do výtahu a u toho se zastavím….. to nebyl výtah… jak to popsat…. kovová komůrka 1x1m bez okna do které se vleze 5 lidí /když jel Jirkčák tak pouze 2 lidé/ se pomalu a jistě souká vzhůru doprostřed oblouku – obrovský zážitek pro klaustrofobika (moc pěknej pocit jsem z toho neměl). Nahoře ve výšce 192m nad zemí otevírá krásná scenerie St.Louis…. viz foto..
Okolo sedmé večer přijíždíme na Motel a už se na nás směje zase Jack Daniels……. tak dobrou noc…
 
Najeto 128 mil….. slunečno 24°C, jedna přeháňka
 

Náhledy fotografií ze složky Den 04. Springfield - St.Louis